در چند سال اخیر بیوانفورماتیک یا زیست فناوری کمک شایانی در پیشبرد علومی چون بیولوژی، پزشکی، داروسازی، بیوشیمی و شیمی داشته است.
بیوانفورماتیک یک دانش بین رشتهای است که شامل روشها و نرمافزارهایی برای فهم اطلاعات زیستی است. بیوانفورماتیک به عنوان یک دانش بین رشتهای، به منظور تجزیه و تحلیل و تفسیر اطلاعات زیستشناسی، از ترکیب علوم رایانه، آمار، ریاضی و مهندسی استفاده میکند. به عبارتی دیگر از بیوانفورماتیک برای تجزیه و تحلیل درون رایانهایِ مسائل زیستشناسی با استفاده از تکنیکهای ریاضی و آمار استفاده میشود.
برای اینکه یک پروتئین یک هدف مناسب باشد ، نقش مناسب آن در روند بیماری تنها یک عامل است. پروتئین باید برای طراحی دارو مناسب باشد. این به معنای شکل مناسبی از اتصال است تا بتواند به داروهای مولکول کوچک متصل شود.
با توجه به هدف پروتئینی ، پشتیبانی محاسباتی از تولید داروهای موثر در حال حاضر موفقیت های بی شماری را نشان داده است. این موفقیت ها را نمی توان به یک روش محاسباتی خاص نسبت داد. بلکه صنعت داروسازی تمایل دارد که از روشهای مختلفی به نوبت یا هماهنگی استفاده کند. روش های محاسباتی برای تولید دارو اولین کاربردهای صنعتی خود را در اوایل دهه 1990 داشته اند. از آنجا که فرآیند تولید دارو حدود یک دهه طول می کشد ، داروهای تولید شده با کمک رایانه فقط چند سال پیش وارد بازار شدند.
با این حال ، بیوانفورماتیک در پیشبرد تشخیص و پیش آگاهی بیماری و همچنین انتخاب درمان نقش مهمی داشته است. در همه این موارد ، سوالات غیر رسمی ما از این واقعیت که اقدامات بیوانفورماتیک وارد عمل بالینی شده اند ، پشتیبانی قابل توجهی داشته اند. ما انتظار داریم که روشهای بیوانفورماتیک مانند تجزیه و تحلیل محاسباتی داده های بیان ژن برای تعیین نوع و وضعیت بیماری یا تجزیه و تحلیل محاسباتی مقاومت یک سویه بیماریزا به دارو درمانی ، طی چند سال آینده در عمل بالینی به طور گسترده ای گسترش یابد.
پیش بینی میشود که در آینده نزدیک "داروهای رایانه ای" که سهم قابل توجهی از بازار دارویی را دارند ، رخ دهد.
دیدگاه خود را بنویسید